Hírek Sorozat

Minden problémát elsimít az HBO új embere

1002742_1_0_prm-keyart_1024x640A gazdagok és híresek Mekkájában, Los Angelesben játszódik az HBO-n hamarosan induló Ray Donovan, amelyben Liev Schreiber első tévés főszerepét alakítja, melyért 2014-ben mindjárt Golden Globe-díjra is jelölték.

Ő játssza a város – eredetileg Dél-Bostonból származó – problémamegoldóját, akit a helyi hírességek, sportolók és üzletemberek azért hívnak, hogy segítségével a legzűrösebb helyzeteket is megússzák. Van azonban, amire Ray sem tud felkészülni: apját, Mickey Donovant – akit az Oscar-díjas Jon Voight alakít – váratlanul kiengedik a börtönből, és ez események olyan láncolatát indítja el, amely alapjaiban változtatja meg a Donovan család életét.

Ray (Liev Schreiber) két segítővel dolgozik, egyikük Avi (Steven Bauer), egy megnyerő izraeli férfi, másikuk pedig Lena (Katherine Moenning), egy szófukar, kemény, leszbikus nő. A legtöbb feladatot a város legbefolyásosabb ügyvédi irodájától, a Goodman/Drexlertől kapja, amelyet bizalmasa és mentora, Ezra Goodman (Elliott Gould) és annak társa, Lee Drexler (Peter Jacobson) vezet.

Ray minden problémát hatékonyan kezel, kivéve azokat, melyek a családját érintik. Egyik testvérét, Bunchyt (Dash Mihok) gyerekkorában bántalmazta egy pap, amit a mai napig nem tudott feldolgozni, és az italba menekül a problémái elől, a másik, Terry (Eddie Marsan) pedig bokszolóként túl sok ütést kapott a ringben, ami miatt Parkinson-kóros lett. Eközben pedig mindnyájukat kísérti a tinédzser korában öngyilkosságot választó kishúguk szelleme. Ehhez jön még Ray felesége, Abby (Paula Malcolmson), aki még mindig csak szokja a nyugati parti, külvárosi életvitelt, miközben próbálja nevelni két gyereküket, Bridgetet (Kerris Dorsey) és Conort (Devon Bagby). Ray számára azonban az összes probléma egyetlen emberre vezethető vissza: apjára, Mickeyre (Jon Voight), aki bár az ír maffia gengsztere volt, sosem védte meg a családját. Nem csoda, hogy minden a feje tetejére áll, amikor Mickey húsz év börtön után elindul Los Angelesbe, bosszúra szomjasan: pénzt és új életet akar, illetve az őt megillető helyet a család élén.

A Ray Donovan alkotója és executive producere Ann Biderman (Terepen), aki a pilot epizódot is írta. A sorozatban executive producerként Mark Gordon és Bryan Zuriff is közreműködik, a pilotot pedig Allen Coulter (Maffiózók, Kemény motorosok) rendezte, aki két epizód erejéig producerként is besegített.

A Ray Donovan június 30-tól, hétfő esténként látható az HBO-n, a csatorna legújabb saját gyártású sorozata, A hátrahagyottak után, 23:15-kor.

Avatar

HBO Pressroom

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya