Hírek Sorozat

Mintegy 105 millió forint 23 tévének műsoraik gyártásának támogatására

mediatanacs

mediatanacsLegutóbbi döntéseivel tévés hírműsorok, magazinműsorok gyártáshoz járult hozzá a Médiatanács. A mostani határozatok alapján 23 médiaszolgáltató összesen mintegy 105 millió forintos támogatáshoz jutott.

A Magyar Média Mecenatúra program a médiaszolgáltatóknak célzott pályázataival hozzájárul a helyi és körzeti televíziók működési költségeihez, új műsorok gyártásához. A pályázatok több mint egy évtizede nyújtanak biztos anyagi forrást a televízióknak.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében a Médiatanács a helyi és körzeti televíziók részére idén is meghirdette a hír- és magazinműsorok gyártását támogató pályázatát, amelynek első fordulójában hirdetett nyerteseket szerdai ülésén. 23 televízió kapott összesen közel 105 millió forintos támogatást, amelyet műsoraik gyártására kell felhasználniuk.

Közéleti magazin kategóriában 8 televízió nyert összesen közel 25 millió forintos támogatást, hírműsorok gyártására 7 médiaszolgáltató nyert közel 64 millió forintot. Kulturális magazin kategóriában is lehetett indulni, itt 8 televízió nyert csaknem 16 millió forintos támogatást.

A médiaszolgáltatókat támogató pályázatokon idén összességében 1,2 milliárd forintnyi pályázati támogatás áll rendelkezésre, rezsiköltségekre, műszaki fejlesztésekre, hírműsorok és magazinműsorok gyártására. A televíziók idén még két fordulóban indulhatnak a műsorkészítést támogató pályázaton is.

A pályázat eredményeiről, az idei pályázat beadási határidejéről és fordulóiról részletesen a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság

Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés