Sorozat

Mondd, Te kit választanál? – Őszi amerikai sorozatpremierek 1.

Gordon és Bruce

Gordon és BruceAmint véget ér a nyár, a filmrajongó útja egyenesen a képernyő elé vezet, hiszen a sulikezdéssel párhuzamosan elstartolnak az amerikai csatornák legígéretesebb sorozatai is. Mit nézünk idén ősszel?

A dömpingből választani nem könnyű, muszáj azonban, mert a gyakran függőséget okozó szériák komoly időrablók. Nem mindegy, hogy a csak-még-egy-részt-megnézek jegyében milyen sorozatokkal töltjük a másnapi munka/suli előtti hajnali óránkat. Így hát – a teljesség igénye nélkül – a legizgalmasabbnak ígérkező sorozatokra fókuszáltunk, hogy megkönnyítsük a választást. Kezdjük a komolyabb sorozatokkal!

A képregényrajongóknak egyre jobb a sora, idén ősszel több csemegére is számíthatnak. A Keanu Reeves főszereplésével készült adaptáció óta szélesebb körben is ismert Constantine figuráját ezúttal Matt Ryan formálja meg az NBC október 24-én induló sorozatában.

Jó pár héttel beelőz a CW csatorna, ahol már október 7-én kilő The Flash, az október 8-án harmadik évadját megkezdő Arrowban már beharangozott újabb DC hős. Az előzetes hírek alapján a Grant Gustin főszereplésével futó új széria lájtosabb szórakozást kínál, mint a második évadjában igencsak megkomolyodott A zöld íjász.

A képregényrajongók talán legjobban várt sorozata idén a Gotham (a képen) lesz, ami szerencsére azonban már szeptember 22-én elrajtol a Foxon. A Batman ifjúkori éveire fókuszáló történet középpontjában ezúttal nem az álruhás igazságosztó, hanem a Ben McKenzie alakította Gordon felügyelő áll, aki Harvey Bullock (Donal Logue) segítségével próbálja megtalálni Bruce Wayne (David Mazouz) szüleinek gyilkosát miközben összetalálkozik számos emlematikus DC gonosszal is.

A CBS idei krimijeiből a legígéretesebbnek a Stalker tűnik. Az október 1-jétől Maggie Q és Dylan McDermott főszerepével futó, igencsak erőszakosnak ígérkező sorozatban hőseink nőket zaklató pszichopaták után nyomoznak.

A bevált sémák barátaira is gondolt a csatorna, hiszen új helyszínelős sorozatot is indít: a NCIS: New Orleanst, de sokkal izgalmasnak ígérkezik a zsenik csapatával operáló Scorpion szeptember 22-étől.

Persze a konkurencia is előállt a maga krimijeivel. Az ABC szeptember 25-étől a How To Get Away With Murderrel támad Viola Davissel a főszerepben. A Dr-House-a-tárgyalóteremben típusú sorozatban egy sereg joggyakornok próbálja elsajátítani tanára trükkjeit, és megúszni egy gyilkosságot.

A valóságtól szívesebben elrugaszkodók az idei évet az Extanttel kezdjék. A Halle Berry főszereplésével készült sci-fi sorozat az Az asztronauta világát idézi. A Berry által alakított, 13 hónapos magányos küldetésről hazatérő űrhajós terhesen landol a Földön – hát nem imádnivalóan borzongató alaphelyzet?

Kőkemény misztériumra számítsanak, akik a BBC America augusztus 23-án már elstartolt sorozatát választják. A Michael Marshall Smith 2007-es regényéből készült The Intrudersben Jack Whelannek (John Simm) és feleségének (Mira Sorvino) testrablókkal kell megküzdeniük.

A zombirajongók se maradnak ki a szórásból, a Syfy az Asylummal közösen indítja útjára szeptember 12-én a Z Nationt, ami feltehetően nem tudja felvenni a versenyt a The Walking Dead ötödik évadjával, de amíg annak október 13-ai premierjére várunk, ezzel is elüthetjük az időt.

Az ősz legkecsegtetőbb drámasorozata a Madame Secretary szeptember 21-én indul a CBS csatornán. Téa Leoni, az egykori CIA ügynök felkérést kap egykori főnökétől, a jelenlegi elnöktől, hogy fogadja el a külügyminiszteri pozíciót Washingtonban. A nem éppen politika kompatibilis nő igencsak felkavarja az amerikai főváros állóvizét.

A politika keményebb oldalát mutatja a Katherine Heigl nagy tévés visszatérését jelentő State of Affairs, melyben a szép színésznő nemcsak az Egyesült Államokat fenyegető veszélyeket próbálja elhárítani, de vőlegénye terrorista gyilkosainak is nyomába ered november 17-étől az NBC csatornán.

A Showtime október 12-én indítja útjára a The Affair című sorozatát, mely két házasság, és a mindkettőt beárnyékoló megcsalás történetét meséli el olyan sztárokkal a főszerepben, mint Dominic West (Drót) and Ruth Wilson (Luther) Maura Tierney (Vészhelyzet) és Joshua Jackson (A rejtély, Dawson és a haverok).

Nemcsak a komolyabb témák, de a komédiák és szitkomok kedvelőinek is jut néznivaló. Szeptember első vasárnapján ezeket is bemutatjuk! Írd meg nekünk te is, melyiket választanád!

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com