Sorozat

Nemzetközi riportsorozat indul az M1-en

Történetek a nagyvilágból címmel nemzetközi riportsorozat vetítésébe kezd szombattól az M1, az első részt szombaton láthatják a nézők – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A kezdeményező Deutsche Welle több mint harminc ország televíziói – köztük a magyar köztévé – válogatott riportjaiból állítja össze a sorozatot, amely izgalmas embereket és történeteket, közösségi kezdeményezéseket mutat be a világ minden tájáról. Az M1 műsorán két héttel a Deutsche Welle vetítése után látható a heti világjáró sorozat első, 52 perces epizódja.

Az MTVA közleménye szerint az első adásban olyan iraki nőjogi aktivistákat ismerhetnek meg a nézők, akik egy olyan asszonyt igyekeznek megmenteni brutális férjétől, akit néhány évvel korábban tartozás fejében adott el a családja. Szó lesz moldovai mészégetőkről, akik tradicionális, de erősen környezetszennyező mesterségük és egészségük között kénytelenek választani, vagy éppen az ellenkezőjéről, olyan benini asszonyokról, akik környezetük védelmét is szolgálják azzal az ötletükkel, hogy műanyagpalackokból készítenek divatárut és dísztárgyakat.

Később fitnesz-edzésre járó brazil nyugdíjasokat láthatnak a nézők, illetve azt az egészségügyi programot, amely a betegségmegelőzés e szokatlan formáját kínálja Belo Horizonte idős polgárainak, de ellátogat a sorozat eldugott mexikói haciendákra, ahol az indiánok ősi italát, az agavésört készítik, egy bukaresti porcelánművész testvérpár műhelyébe, illetve dél-koreai arénákba is, ahol a K-pop, azaz a koreai pop sikerének titkát tárják fel a riporterek.

A World Stories magyar változatát Történetek a nagyvilágból címmel kezdi vetítetni szombat délelőttönként, bevezető dupla epizódokkal az M1 szeptember közepétől, az első négy adás után pedig szerda esténként fog folytatódni a heti sorozat.

A Deutsche Welle és az MTVA közötti megállapodás értelmében magyarországi riportok is szerepelnek majd a válogatásban, a sorozat egyik szeptemberi adásából ismerheti majd meg a nagyvilág például a magyar homokanimátor, Cakó Ferenc munkáját.

Vághy Anna

Az ELTE film és magyar szakos hallgatója voltam, így az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy imádok írni és filmeket nézni. Abban sincs, hogy hatalmas lelkesedéssel gyártok elméleteket (apró és egészen lehetetlen összefüggésekből is), abban inkább, hogy csak ritkán állják meg a helyüket, de kellő türelemmel és humorérzékkel talán szórakoztatóak, olvasója válogatja.

Filmek: Rendezőóriások, műfajiság és szerzőiség határai és leginkább e határok feszegetői izgatnak hosszan és töretlen szenvedéllyel – Kubrick, Tarantino, Coppola és leánya, Lynch, Lars von Trier, Cronenberg, Tarkovszkij, Terry Gilliam, Gondry, Nolan, Wes Anderson és Woody Allen (de az szerelem!).

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!