Sorozat

Nézettségi rekordot döntött a The Walking Dead

walking-dead-seed7 Hihetetlen nézettségi adatokkal tarol a The Walking Dead, az AMC zombis sorozata, mely már a harmadik évadánál tart.

A Variety értesülései szerint a The Walking Dead a kezdés időpontjában a kábeles televíziózás történetében rekordnak számító, 10,9 milliós nézőszámmal kezdett, majd a végére összesen 15,2 millió nézőnél érte el, hogy az AMC-re kapcsoljon. Nem csak a teljes lakosságnál, de a kereskedelmi szempontból kimagaslóan fontos 18-49-es korosztály körében is történelmet írt a sorozat, ugyanis összesen több mint 7,3 millióan voltak kíváncsiak a zombik elől menekülő túlélők újabb kalandjaira.

Az adatok azért is érdekesek, mert olyan, egyébként a teljes lakosságot nézve legnézettebbnek számító sorozatok 18-49-es korcsoportjának nézettségét utasították maguk mögé, mint az Agymenők, a Modern család vagy A Grace klinika.

A rekord egy folyamatos nézőszám-emelkedés legújabb bizonyítéka: míg a legelső részt 5,34 millióan követték figyelemmel, addig a második évad kezdésére már 7,25 millió néző választotta az AMC csatornát, az évad záróepizódja pedig már majdnem 9 millió embert csalogatott a képernyők elé. További érdekesség, hogy a korábbi számok a Dish Network nevű tévés szolgáltató támogatásával születtek, a vasárnapi adatok viszont már nélküle értek a csúcsra. A két cég ugyanis időközben szerződést bontott, amivel az AMC 14 millió potenciális nézőtől esett el.

A The Walking Deadnek vasárnap este olyan vetélytársakkal kellett megküzdenie, mint az ABC Revenge című drámasorozata, A férjem védelmében (CBS), a Gengszterkorzó (HBO), a Dexter (Showtime) vagy a vasárnap esti amerikai foci NBC-s közvetítése (Sunday Night Football), amely általában 18 és 20 millió közötti nézőszámot produkál hétről hétre.

Charlie Collier, az AMC elnöke köszönetet mondott a rajongóknak: megtisztelve érzik magukat a csatornánál, hogy ekkora rajongótábor választotta őket. Minden egyes dolgozó rengeteg munkát és energiát fektetett a sorozatba, gratulál és hálás is nekik, hiszen nem akármilyen sikert tudhatnak most magukénak.

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com