Sorozat

Próbarepülés: Hatalmat a marháknak!

A Próbarepülés rovatban új sorozataik első részeit teszteljük, amelyben most a Donald Trumpot karikírozó Our Cartoon President és az igazi bunkó antitanárt bemutató A.P. Bio került terítékre.

A.P. BIO

Minősíthetetlen magatartása miatt kénytelen végignézni, ahogy az egyetemi katedráját elfoglalja ősellensége, miközben őt magát egy kisvárosi gimnáziumba helyezik, hogy emelt nem középiskolás fokon oktassa a nebulókat. Pontosan ez az, amiből Jack (a leginkább a Felhőtlen Philadelphiából vagy a Fargo első évadából ismert Glenn Howerton) egy percet sem kér, ráadásul régi sulis szerelmét sem tudja megdöngetni, vagyis a helyzete kész csőd. És ezt csak tetézi, hogy bizony a diákjai tanulni akarnak…

Ebből az alapszituációból indul ki a Saturday Night Live alumnus Michael Patrick O’Brien új vígjáték sorozata, ami az első részben még csak épp hogy bemelegít. A diákok még csak sztereotípiák szintjén léteznek, van a stréber lány, a magányos farkas lúzer és néhány igazi nerd, de azért az már látszik, hogy ők fogják majd kimozdítani a totális tagadásba és nihilbe menekült tanárukat ebből az állapotból. Valószínűleg ez az oda-vissza fejlődéstörténet lesz majd a történet átívelő szála, az alapvetően szkeccsekre és az értelmiségi tapló humorra épülő sorozatban.

Ehhez persze az kell, hogy minél gyorsabban kialakuljon az összhang, mert habár Howerton jó, a pilotban bemutatott magánshow-ja nem bír ki még három részt se, úgyhogy nagyon gyorsan ki fog derülni, hogy az A.P. Bio egy nézhető sorozat vagy totális katasztrófa lesz-e.

VERDIKT: Az alapvetően bunkó antihősökre épülő sorozatok rajongói mindenképpen próbálják ki, a többiek viszont várjanak. Ha megéri a hatodik részt, talán érdemes belevágni.

A.P. Bio

OUR CARTOON PRESIDENT

Antihősből a Stephen Colbert nevével fémjelzett új animációs sorozatban sincs hiány, csak sajnos ezt leginkább az élet írta: ronda sárga műhaja van, lehetetlenül ordenáré, egy igazi milliomos suttyó és mellesleg ő az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Colbert már többször kifigurázta show-jában (persze ki nem?) Donald Trump egy-egy bizonyos szint alatti megszólalását vagy döntését, most azonban úgy döntött, ha már Amerika volt olyan hülye, hogy egy rajzfilm elnököt választott magának, akkor a rajzfilm a legmegfelelőbb médium arra, hogy adaptálják ezt a lehetetlen történetet.

A baj csak az, hogy a Trump című (tragi)komédiát maga Trump írja, és hiába van az, hogy szinte minden héten kiszenved magából valamit, amin aztán a komikusok élcelődhetnek, arra egyetlen komikus sem lesz képes, hogy saját kútfőből hozza azt a jelzővel is nehezen illethető szellemi szőnyegbombázást, amit Trump művel. Igen, ő a pillanat embere. Ír vagy mond valamit és a fél világ a fejét falba verve röhög ezen, de ebben ennyi van. Így aztán hiába próbáltak Colberték felülemelkedni ezen, és megtalálni a fogást az elnök első évének jellegzetes pillanatain, hiába próbálták meg kiterjeszteni a szatírát az egész családra, az egész kabinetre, sőt, az egész országra, a végeredmény mégis csak fele annyira vicces, mint Trump egyetlen Twitter-bejegyzése.

VERDIKT: A sorozat helyett tessék inkább az igazi Trumppal kapcsolatos híreket olvasni vagy követni őt Twitteren… jóval viccesebb lesz.

Our Cartoon President

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com