Sorozat

Skandináv siker-krimisorozat az AXN műsorán: Egy gyilkos ügy

Forbrydelsen Egy gyilkos ügy

Forbrydelsen Egy gyilkos ügyMegrázó gyilkosság, politikai játszmák és egy nyomozónő, aki hajlandó a végsőkig elmenni, hogy megtalálja az elkövetőt – az AXN új sorozata, az Egy gyilkos ügy (The KillingForbrydelsen) ínyenc dán krimi, amelyben a szövevényes bűnügy mellett egyéni drámák bontakoznak ki a sejtelmes koppenhágai ködből. Premier: november 13, kedd, 22.00.

Az Egy gyilkos ügy mesterien felépített, 20 részes, dán thriller sorozat, egy brutális koppenhágai gyilkosság története. Minden epizód egy napot mutat be a gyilkos utáni hajszából, amelyet folyamatosan erőszak és erősödő politikai nyomás vesz körül, miközben Koppenhága rejtett hatalmi játszmái is lelepleződnek.

A történet egy ködös novemberi reggelen kezdődik, pár nappal Halloween után. Sarah Lund nyomozó, a gyilkossági osztály vezetője utolsó szolgálati napját tölti Koppenhágában – már új, svédországi életére készül –, amikor helyszínelésre hívják egy eltűnt kamaszlány ügyében. A lány szülei nem gondolják, hogy baj van egészen addig, amíg a nyomozók meg nem találják az áldozat megkínzott testét. Amikor pedig kiderül, hogy a gyilkosságnak köze van a koppenhágai polgármesteri székre pályázó politikus, Troels Hartmann választási kampányához, elkezdődik a rémdráma, ami megváltoztatja a szereplők életét.

Az Egy gyilkos ügy a feszült tempójú nyomozás mellett érzékletesen, dokumentum-szerű hitelességgel jeleníti meg az áldozat családjának drámáját a gyönyörűen fényképezett skandináv környezetben. Az első évadot több mint 120 országban vetítették, így mára nemzetközi kultusz övezi és 2011-ben elnyerte a legjobb külföldi produkciónak járó BAFTA-díjat. Ugyanebben az évben egy amerikai remake is készült belőle, az eredetihez képest mérsékelt sikerrel.

Az Egy gyilkos ügy 2012. november 13-ától, keddenként 22.00 órától látható az AXN műsorán.

Sajtoklub.tv

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com