Hírek Sorozat

Sorozat lesz A szövetségből

The League of Extraordinary Gentlemen

The League of Extraordinary GentlemenTévés adaptáció készül a zseniális angol képregényíró, Alan Moore egyik klasszikusából, A szövetségből – írja a Collider.com.

Az eredeti nyelven League of Extraordinary Gentlemen címet viselő kalandsorozat olyan híres viktoriánus kori hősök ligájáról szól, mint Jules Verne Némó kapitánya, H. G. Wells Láthatatlan embere, Robert Louis Stevenson Dr. Jekyllje és Mr. Hydeja vagy Bram Stoker Drakulája.

Legutóbb 2003-ban kapott mozgóképi megjelenést a legendás képregény, akkor egy egészestés film keretében mutatkoztak be a hősök, de A szövetség közel sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A nézők szinte egyöntetűen gyengének találták, de mindenki értékelte a zseniális alapötletet. Most, tíz évvel később a Fox stúdió bejelentette, hogy drámasorozatot szeretne készíteni a történetből, és mivel komoly kötelezettségeket is vállalt erre, majdnem biztos, hogy előbb-utóbb látni fogjuk a tévéképernyőn a sztorit.

A sorozatot Michael Green viszi majd, ő korábban már bizonyította tehetségét a Hősök, A királyság és A folyó szériákkal. A produceri teendőket Erwin Stoff (Mátrix) látja majd el. A pilot időpontjáról még csak találgatások folynak, de az is lehet, hogy már a 2013-14-es évad felénél bemutatják, vagyis jövő ősszel.

A sztoriról még semmit nem lehet tudni, de ízelítőnek álljon most itt a 2003-as A szövetség filmelőzetese:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qfdux5WPX2c

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com