Sorozat

Szórakoztató rövid etűdök filmszerelmesekről

filmszeretokKerekes Vica és Nagy Zsolt, a felvidéki származású színésznő és a csibész tekintetű magyar színész, a Film Mánia és a Film Café szerelmesei, a szeptember 17-től induló FilmSzeretők című, sitcom-jelenetekkel tarkított sorozatban alakít egy párt. A romantikától, humortól, érzelmektől és intrikától nem mentes, szórakoztató rövid etűdök a fiatalok filmek, illetve egymás iránti szeretetéről szólnak.

Vica és Zsolt a férfi-nő közti ellentétet megvillantó, vicces jelenetek keretein belül extrém szituációkban bizonygatják érzelmeiket mind egymás, mind pedig a filmek iránt. A sorozatban ez a két dolog állandó: a film és a szerelem! Az olykor szókaratéban, máskor pedig érzelmes vallomásokban és elhomályosult tekintetekben végződő FilmSzeretők jelenetei a két említett csatorna műsorszámai között elszórva találhatóak, így bárki, aki a Film Mániát, vagy a Film Cafét nézi, találkozhat velük. Az egy-két perces műsorszámokban a pár olyan filmeket és filmszerű jeleneteket idéz, melyek nagy alkotások emblematikus pillanatait, vagy éppen ikonikus sztárjait juttatják eszünkbe, legyen az western lövöldözés, a Hair legemlékezetesebb asztaltánca, egy percbe beleférő szerelmi dráma csókkal és vérrel, vagy akár Sophie Marceau elragadó személyisége, amivel Vica női rivalizálásból versenyre kel a sorozatban. A 41 darabból álló, részenként egy-egy perces alkotásban a két színész önmagát alakítja.

A nemzetközileg is foglalkoztatott Kerekes Vica sok mozifilmben szerepelt már, és bezsebelte a 41. Magyar Filmszemlén a Legjobb női alakításáért járó díjat is a Ki/Be Tawaret című filmben nyújtott alakításáért. A színésznő egy internetes szavazáson előkelő helyezést szerzett a legvonzóbb magyar színésznő kategóriában, egy másik felmérés pedig arról adott hírt nemrégen, hogy a cseh férfiak is legszívesebben Kerekes Vicával randevúznának.

Nagy Zsolt generációjának egyik legtehetségesebb férfi színésze. Egyik pillanatban a Berlinale ünnepelt ifjú sztárjaként sütkérezik a dicsfényben, aztán húsz embernek játszik egy lakásszínházban, majd a következő pillanatban már a Nemzeti Színházban láthatjuk. Nem ritka, hogy külföldön forgat nemzetközi produkciókban, és az sem, hogy reklámfilmekben tűnik fel.

Kerekes Vica és Nagy Zsolt szeptember 17-től naponta többször is látható a FilmSzeretőkben a Film Café és a Film Mánia műsorán.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com