Sorozat

Virtuálisból valóság? – Társkeresők a neten

tarskeresok Az HBO saját gyártású dokumentumfilmje, a Társkeresők a neten (When Strangers Click) az online randizás világába kalauzolja el a nézőket: az alkotás azok számára is érdekes lehet, akik ismerősen mozognak ebben a közegben, hiszen öt olyan történetet mesél el, amilyennel nem mindennap találkozik az ember.

Megismerkedhetünk Kimmel, aki – miután férje elhagyta egy másik nőért – egy cseh férfi személyében találta meg szerelmét, de amikor Prágába utazott, kiderült, hogy választottja egy szót sem tud angolul, az interneten egy online fordítóprogram segítségével kommunikált. A szerelmesek ennek ellenére összeházasodtak, ma már négy gyermekük van.

A film másik hőse, a keresztény közösségben felnőtt Ryan riadtan szembesült azzal, hogy homoszexuális, és először csak félve ment fel a melegeknek szóló chat oldalakra is. Itt viszont összeismerkedett egy férfival, aki nemcsak érdeklődött iránta, de karriertanácsokkal is ellátta – később kiderült, hogy a helyi polgármesterről van szó, aki a nyilvánosság előtt melegellenességéről volt híres.

A harmadik szereplő, a magányos, New York-i Dave kezdetben csak a chat szexre korlátozta online viszonyait, de aztán az interneten talált feleséget is. A szintén New York-i Beth annak ellenére szeretett bele Andybe, hogy a valóságban cseppet sem vonzzák a választottjához hasonló, idősebb, kopasz férfiak. Végül megismerjük a svéd Jonast, aki a Second Life nevű játékban hozott létre egy profilt, és így akadt össze szerelmével, akivel virtuális házasságot kötöttek, és csak utána találkoztak a valóságban.

A Társkeresők a neten persze nemcsak önmagukban mutatja be a sztorikat, hanem megpróbál az egész modern kori jelenség – az internetes társkeresés – mélyére ásni; arra is próbál rávilágítani, hogy az emberek elszigetelődésének a világháló nemcsak oka, de megoldása is lehet.

A dokumentumfilmet Robert Kenner készítette, akit a szintén az HBO-n bemutatott Élelmiszeripar Rt. című alkotásáért Oscar-díjra is jelöltek, a vietnami háborúról szóló Two Days in Octoberért pedig Emmy-díjat kapott.

Bemutató: HBO, április 26. csütörtök, 22:15.

Avatar

HBO Pressroom

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya