Fókuszban Sorozat

TÁVkapcsoló: a legjobb szeptemberi tévépremierek

Pornófejedelmek, egy rejtélyes kisváros, a kilenc éves Sheldon Cooper, egy agyatlan űrbagázs és a visszatérő Star Trek – ezekről szól majd a szeptember, ha a tévé előtt akarnánk tölteni. És miért ne akarnánk?

Tin Star (Premier: szeptember 7., szeptembertől a magyar HBO GO műsorán is)

Egy angol rendőrt Kanadába helyeznek egy hegyi kisvárosba, ahol azonban nyomban belecsöppen a legnagyobb mocsokba: a helyi olajfinomító körül valami nagyon nincs rendben. A főbb szerepekben Tim Roth és Christina Hendricks látható, mi pedig alig várjuk, hogy láthassuk is őket, no meg egy újabb kisvárosi rejtélyt…

The Deuce (Premier: szeptember 10., a magyar HBO GO műsorán is)

Hetvenes évek, New York, a pornóipar felemelkedésének és tündöklésének időszaka, amit aztán beárnyékolt a drog, a szervezett bűnözés és később az AIDS. David Simon, a Drót című alapvetés mögött álló zseni megmártózik ebben a világban, a sorozat élén pedig James Franco áll egy kettős szerepben? Ugye, hogy kell ez nekünk?

The Orville (Premier: szeptember 10.)

Tisztelegve a Star Trek előtt, Seth MacFarlane (Family Guy) flúgos csapata Föld körüli pályára áll, mi pedig reményeink szerint jókat fogunk nevetni.

Star Trek: Discovery (Premier: szeptember 24.)

Nem csak egy Star Trek típusú komédia érkezik a kis képernyőre, hanem maga a franchise is visszatér rövidebb álmából. Igen, néhány év kihagyás után új Star Trek-sorozat érkezik (Magyarországon a Netflixre), amely az eredeti sorozat előtti időkben játszódik majd.

Young Sheldon (Premier: szeptember 25.)

És ha már eredettörténet, a tévétörténet egyik legokosabb fura figurája, Sheldon Cooper (Agymenők) is megmutatja, mi történt a Nagy Bumm előtt. Így kapunk majd egy kilenc éves kis Sheldont, aki épp elkezdi a középiskolát…

Alias Grace (Premier: szeptember 25.)

A végére egy kis komolyság egy igaz történettel: 1943-ban bebörtönöznek egy ír bevándorló cselédlányt, aki a vád szerint megölte munkaadóját. A lány azt állítja, nem emlékszik semmire. Tíz évvel később egy pszichológus próbál segíteni a lányon, hogy előcsalogassák az elveszett emlékeket… A szolgálólány meséje szerzőjének (Margaret Atwood) regényéből Sarah Polley (Apáim története) írt sorozatot, amit így aztán duplán várunk már.

 

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..