Hírek Magazin Sorozat

Tévére kerül Az ember a fellegvárban

philipkdickTelevíziós minisorozat készül Philip K. Dick Az ember a fellegvárban című mesterművéből – Ridley Scott cége végzi a munkálatokat.

Négyórás minisorozat formájában fog elkészülni Philip K. Dick Hugo-díjas Az ember a fellegvárban című regényének televíziós változata, ami a Syfy digitális csatornán lesz majd látható. A munkálatokért többek közt Ridley Scott saját, Scott Free Productions nevű cége a felelős, az első részt pedig az a Frank Spotnitz fogja írni, aki az X-akták és a Millennium című sorozatok producere volt.

Az ember a fellegvárban nem csupán a kedvenc regényem Philip K. Dicktől, de egyben az egyik legmerészebbnek és legjobbnak tartott munkája” – nyilatkozta Scott a bejelentés után. „Nagyon örülök neki, hogy ezt regényt bemutathatjuk az embereknek, és reméljük, hogy a történetet ők is legalább annyira érdekesnek és lenyűgözőnek fogják találni, mint mi.”

Philip K. Dick 1962-ben megjelent könyvét Hugo-díjjal jutalmazták, és mindmáig az egyik legjobb alternatív történelmi műként tartják számon; sokan egyenesen műfajteremtőként hivatkoznak rá. A regény, melyet a Filmtekercs is zseniálisnak értékelt, egy olyan világban játszódik, ahol a második világháború a német és japán haderők győzelmével végződött.

azemberafellegvarban

Nem ez az egyetlen készülő Philip K. Dick-adaptáció jelenleg. Szintén Ridley Scott dolgozik egy ideje a Szárnyas fejvadász című kultfilm folytatásán, Michel Gondry pedig az Ubikot viszi majd szélesvászonra. Ezek mellett tavaly mutatták be a mozik Az emlékmás új változatát, 2011-ben pedig Sorsügynökség címmel forgattak blockbustert Dick egyik novellája alapján. A Filmtekercs mind a Philip K. Dick inspirálta filmekkel, mind a huszadik század egyik legnagyobbjának számító íróval, mind pedig könyveivel számos alkalommal foglalkozott már.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya