Sorozat

Tini Peaks – Elkezdődött a Riverdale második évada

Az első évadot záró bitang nagy cliffhangert követő percektől folytatódik tovább a 2016/17-es tévés szezon egyik meglepetéssorozata. Riverdale alig ocsúdott fel egy brutális gyilkosság utózöngéiből, máris itt az új tragédia…

A 78 éve futó Archie képregénysorozat alapján készült Riverdale 2017 egyik legtöbbet emlegetett sorozata lett. Természetesen egy ilyen nagy  múltra visszatekintő franchise egyébként sem maradhat észrevétlen, de az évtizedek során rengeteget változott Archie most egy még újabb oldalát mutatta meg. Engedve a gótikusabb történetek népszerűségének, Riverdale egy vizuális megjelenésében is markáns rémtörténetté változott ebben az adaptációban. A kiindulópontot a város népszerű focistájának halála adta, hogy a jól ismert karakterek – Archie, Jughead, Veronica, Alice Cooper, a Josie and the Pussycats és a többiek – visszatérjenek ebben a tini Twin Peaksnek is beillő történetbe.

Pontosan ez az, ami kiemelte a sorozatot az átlagból. Mert hát lássuk be, ha az egyes összetevőket külön kéne mérlegelnünk, semmi kiemelkedőt nem tudnánk felmutatni a Riverdale védelmében, az egész együtt mégis jól működött.

A misztikum vezényelte történetben helyükön voltak a szereplők, jó volt a hangulata, a pozitívumok bőven ellensúlyozták a negatívumokat,

így aztán nem csak a tizenévesek számára vált nézhetővé a sorozat, (Aki nem látta az első évadot, ezt a bekezdést ne olvassa tovább!) amelynek a végén kiderült, hogy a családi titok megóvása érdekében, saját apja ölte meg Jasont. A záró epizód végén a megölt fiú ikertestvére felgyújtja a családi kastélyt, de a többiek sem szerencsésebbek. Jughead apja bebörtönzése után nevelőszülőkhöz kerül, a stáblista előtti utolsó jelenetben pedig egy maszkos rabló lelövi Archie édesapját.

Riverdale – K.J. Apa

A második szezon innen folytatódik, Archie (K.J. Apa) a kórház felé száguld meglőtt apjával, ahol hamarosan összegyűlik a társaság apraja-nagyja. Jughead (Cole Sprouse) a történtek után nem hisz az egyszerű történetekben, így megkéri apja „fogadott családját”, a Déli Kígyók motorosbandát, hogy járjanak utána az állítólagos rablónak. Feltűnik a színen Cheryl (Madelaine Petsch) is, aki a kastélytűzben összeégett anyjának ad ultimátumot, miközben Archie-ban harag és szégyen viaskodik, végül pedig visszatér Veronica (Camila Mendes) sokat emlegetett apja is.

A történet jó alapokon nyugszik, Archie apjának lelövése egy olyan esemény tud lenni, ami alaposan megbolygatja a status quót, és ezt a mellékesen bevezetett szálak (a Kígyók, Veronica visszatérő apja) is szépen kiszolgálják. A kivitelezéssel sincs gond, a modern rémmese mind hangulatiságában, mind küllemében változatlan, bár a szappanoperába illő nyavalygással és lelkizéssel még várhattak volna még, míg mindenki visszarázódik kicsit a sorozatba, mert ez így kissé sok volt. Persze ezzel együtt is úgy gondolom, hogy a második évadra még kitart majd az erő, de ebben a szezonnyitóban most kicsit több volt a bukkanó.

Riverdale – Cole Sprouse és Lili Reinhart

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com