Sorozat

Új elemek – Walking Dead 3. évad

The Walking Dead

the-walking-dead-season-3Egy kedvcsináló megalapozó első szériát és egy parádés kamaradrámát követően a The Walking Dead harmadik évadjában a változatlanul Glen Mazzara által irányított csapat egyre inkább eltávolodik Robert Kirkman eredeti képregényétől – a rajongók legnagyobb örömére: a finálé a kábeltelevíziózás történetének legsikeresebb epizódja lett.

Az új irócsapat úgy tűnik, ráérzett, merre érdemes mennie, a harmadik szériát ugyanis majdnem közel annyian nézték, mint az első két évadot együttvéve. Hogy mi a titok? A váratlan fordulatok, a lélektani dráma és az explotation elemek tökéletes arányú keverése. Az új adag 16 része a képregény harmadik, negyedik, ötödik és hatodik részéből táplálkozik, az elemek ismerősek, a történetszövés azonban nem követi a könyvekét.

A mese ezúttal párhuzamosan zajlik a Rick (Andrew Lincoln) által irányított elhagyott börtönben és egy túlélő városban, ahol egy új szereplő, a Kormányzó (David Morrissey) szövi a szálakat. Új játékos még Michonne (Danai Gurira), a képregényrajongók nagy kedvence, a régiek közül pedig a legtöbben visszatérnek – de ahogy azt már korábban megszoktuk, közel sem biztos, hogy valamennyien túl is élik az újabb részeket.

Az internetes fórumok tanúsága szerint a nézők a második évad lelkizését kevésbé értékelték, sokkal jobban tetszett nekik a harmadik etap akciódúsabb cselekménye, még ha sokan hiányolták is az első évad road movie jellegét. Ami engem illet, én jobban kedveltem a zárt kisközösségben zajlódó lélektani drámát, mostanra azonban kétségkívül felpörögtek az események. Szinte minden részre jut egy újabb csavar, igazi körömrágós izgalmakban van részünk. Míg az első két évad egy-egy kötetet dolgozott fel, az alkotók most kiollózták a következő négy kötet legjavát, és egy szépen felépített rendszerben tálalták elénk.

walking-dead-season-301-011A szereplőgárda változatlanul remekül teljesít, Andrew Lincoln egyre zakkantabb, de közelébe sem ér David Morrissey egészen elvetemült alakításának. Bár a képregényben a Kormányzó tökéletesen más karakter, a színész mégis remek választásnak bizonyult, futkos tőle az ember hátán a hideg. Szerencsére Michonne esetében az alkotók ragaszkodtak a könyvben megírt szereplőhöz, Danai Gurira mintha a lapokról lépett volna ki elénk.

Az utolsó évad hihetetlen sikerén felbuzdulva az AMC 2012. december 21-én bejelentette, hogy készül a negyedik évad, amiből némi étvágygerjesztőt már mi is kaptunk. Az új sorozat, ahol a showrunner Glenn Mazzarát Scott Gimple váltja, 2013. októberében startol – addig pedig még újranézhetjük a régi részeket.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya