Sorozat

Új képek a Trónok harca harmadik évadából

Game-of-Thrones-Joffrey-Baratheon-and-Margaery-Tyrell-header-size A Trónok harca harmadik évadjának premierjére még mindig két hónapot kell várni. Az HBO biztos abban, hogy a rajongók azzal töltik az idejüket, hogy megismerjék az új karaktereket. A csatorna több mint húsz állóképet tett közzé az új részekből, azokról a karakterekről, akiket a következő 10 epizódban követhetünk majd. Mi ezekből szemezgettünk.

Ezek között olyanok is lesznek, akiket már az első évad óta ismerünk, mint például a Starkok és a Lannisterek, de egy rakás új karakterrel is találkozunk majd, többek között olyan nevekkel, mint: Olenna Tyrell (Diana Rigg), Jojen és Meera Reed (Thomas Brodie Sangster és Ellie Kendrick), Mance Rayder (Ciaran Hinds), Beric Dondadarrion (Richard Dormer), Brynden Tully, a Fekete Hal (Clive Russell) és Myr-i Thoros (Paul Kaye). Ha ezek a nevek nem mondanak neked semmit még, ne aggódj, hamarosan fognak.

Az új évad eseményei nem sokkal azután kezdődnek, ahol a második évad abbamaradt. Így nem lesz meglepő, hogy az ismert karakterek nem változtak sokat, az új hősök portréi viszont izgalmasak, bár kevéssé árulkodóak. Egy kis útmutatás az új szereplőkhöz:

Beric Dondarrion: a Lobogó Nélküli Testvériség vezetője
Brynden Tully, a Fekete Hal: Catelyn Stark nagybátyja
Mance Rayder: a Falon túli vadak királya
Jojen és Meera Reed: a Starkokhoz hűséges Howland Reed gyermekei
Olenna Tyrell: Margaery Tyrell (Natalie Dormer) nagyanyja
Myr-i Thoros: a Lobogó Nélküli Testvériség egyik tagja

-Brynden-Tully

dondarrion

Game-of-Thrones-Jojen-Reed

Game-of-Thrones-Meera-Reed

Game-of-Thrones-Mance-Rayder

Game-of-Thrones-Olenna-Tyrell-

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com