Sorozat

Visszatérő sorozatok az HBO-n

Két sorozat újabb évadja érkezik februárban az HBO-ra: a saját gyártású Kergetjük az amerikai álmot véget ér, a Nevelésből elégséges viszont folytatódik a második szezonnal. Előbbi széria hősei, Ben és Cam továbbra is mindent megtesznek azért, hogy érvényesüljenek a divatvilágban, az utóbbi produkcióból ismert Chance család pedig újabb izgalmas kalandokba keveredik, miközben a gyerekneveléssel még mindig hadilábon áll.

Kergetjük az amerikai álmot 2. évad

Az HBO saját gyártású sorozata, a Kergetjük az amerikai álmot – címéhez híven – az amerikai álom megvalósításáról szól, két New York-i fiatal, Ben és Cam szemszögéből. A srácok egy saját divatmárkával szeretnének betörni a piacra: a CRISP fantázianéven árusított pólókat és pulcsikat már az első évad során megalkották, a második szezonban viszont terjeszkedésre is lehetőségük nyílik – még Japánban is felfigyelnek rájuk.

A sikernek azonban ára van, így a fiúknak olykor komoly kompromisszumokat kell kötniük, ha versenyben akarnak maradni. A második évad fő kérdése az: meddig hajlandók elmenni annak érdekében, hogy megvalósítsák álmukat. Közben persze magánéletükben is akadnak változások: Ben Julie-val való kapcsolatát az időközben igencsak megváltozott – európai és afrikai körútról visszatért – exbarátnő, Rachel teszi próbára, Cam pedig új barátnőre tesz szert Lulu személyében, aki történetesen egy ruhaüzletet vezet, az apja pedig befolyásos művész. Közben a többiek, például Rene is Domingo is kergetik a maguk álmát, előbbi egy új energiaitallal szeretne nagyot kaszálni, és utóbbi is saját vállalkozásba kezd.

A karaktereket a már megszokott szereplők alakítják: Ben szerepében Bryan Greenberget (Tuti gimi, A csajok háborúja, Barátság extrákkal) láthatják a nézők, Camet pedig Victor Rasuk (Vészhelyzet, Che – Az argentin) játssza. Lake Bell (Rachel), Kid Cudi (Domingo) és Luis Guzmán (Rene) is megjelenik újra, de mellettük számos vendégsztár is feltűnik a második évadban.

A divat világának jelentős alakját játssza Gina Gershon, aki már az HBO Egyszer fent,…inkább lent című sorozatában is vendégszerepelt, de a nézők többek között az Ál/Arc-ból és a P.S. I Love You-ból is ismerhetik. Feltűnik továbbá Joe Pantoliano (Maffiózók), James Ransone (Drót, Treme), a Vészhelyzet Benton dokija, Eriq La Salle és a neves divattervező, Isaac Mizrahi.

A széria kreátora Ian Edelman, akinek ez volt az első komolyabb munkája; producerként közreműködött a kétszeres Oscar- és négyszeres Emmy-jelölt Mark Wahlberg, valamint a szintén négy Emmy-díjra jelölt Stephen Levinson, akik az HBO más sorozatain – az In Treatment-en, a Törtetőkön és a Gengszterkorzón – is dolgoztak már együtt.

A húszas-harmincas generációról őszinte portrét festő Kergetjük az amerikai álmot elsősorban egyedi hangulatával – menő New York-i helyszíneivel és lendületes, fiatalos zenéjével – hívta fel magára a figyelmet, a második évaddal azonban véget ér.

A Kergetjük az amerikai álmot nyolcrészes második évadja február 28-tól kedd esténként látható az HBO-n.

Nevelésből elégséges 2. évad

A Nevelésből elégséges középpontjában a húszas évei elején járó Jimmy Chance áll, aki egy egyéjszakás kaland után válik apává, ráadásul gyermekét, Hope-ot egyedül kell felnevelnie – az anyuka ugyanis körözött bűnöző volt, és éppen Jimmy anyja juttatta börtönbe. A srác szülei, Virginia és Burt azonban kiveszik a részüket a gyereknevelésből, bár ez Jimmy számára sokszor inkább teher, mint segítség: a házaspár tagjai maguk is fiatalon váltak szülőkké, és most próbálják meg jóvátenni, amit fiuk gyerekkorában elrontottak. Életükbe Jimmy bolond dédanyja, Maw Maw is beleszól, aki azt hiszi, hogy a házat ellepték a mongúzok, és abban a hitben él, hogy még mindig tart a második világháború.

A második évadban – hasonlóan az előzőhöz – a Chance család számos komikus helyzetbe keveredik: először Las Vegasba utaznak egy esküvőre, majd Burt emberrablás áldozata lesz, Jimmy kolléganőjéről – aki iránt a fiú élénken érdeklődik – pedig kiderül valami, amit a lány eddig nagyon szeretett volna titokban tartani. És persze, ahogyan korábban is, a család folyamatosan aggódik Hope jövőjéért.

A szereplők a régiek: Jimmyt Lucas Neff alakítja, akinek a Nevelésből elégséges előtt csupán két kisebb színészi munkája volt, az egyik Patrick Swayze utolsó munkájában, a Fenevadban. Virginia szerepében a kétszeres Emmy-jelölt Martha Plimptont láthatjuk, aki az HBO Kergetjük az amerikai álmot című sorozatában is szerepelt, Burtöt pedig Garret Dillahunt játssza, akit többek között A terminátor: Sarah Connor krónikáiból ismerhet a közönség. Amíg az előző szezonban csak alkalmanként jelent meg, addig a második évadra már Cloris Leachman (Maw Maw) és Gregg Binkley (Jimmy főnöke, Barney) is állandó szereplővé válik.

A Nevelésből elégséges az Emmy-díjas Greg Garcia sorozata, amelynek készítésébe A nevem Earl után fogott bele. A Nevelésből elégségest két Emmy-díjra jelölték, és tavaly például a Satellite Awards és a közönségkedvenceket díjazó People’s Choice Awards jelöltjei között is szerepelt. A Casting Society of America Artios-díjjal ismerte el a sorozatot: a társaság szerint a Nevelésből elégséges színészgárdája teljesített a legjobban a 2010-ben bemutatott vígjátéksorozatokban.

A Nevelésből elégséges 22 részes második évadja február 7-től kedd esténként látható az HBO-n.

Címkék

HBO Pressroom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!