Sorozat

Ha nem jön be az ostábla-biznisz, alkalmazz férfi sztriptíztáncosokat! – Welcome to Chippendales

A Hulu a Pam & Tommy után ismét egy igaz történeten alapuló pikáns szériával gazdagította repertoárját. Ezúttal a hetvenes évek Amerikájába kalauzolnak el minket, amikor egy indiai bevándorló megalakította a világ első, kizárólag nőket beengedő chippendale-klubját.

Kevés bizarrabb forgatókönyvet tudnánk elképzelni, mint a Welcome to Chippendales szinopszisa. Nem véletlen, hogy nem is a képzelet szüleményéről van szó, hanem igaz történetről. Soment (Kumail Nanjiani), a benzinkúton dolgozó indiai-amerikai férfit az ág is húzza: nincs szociális élete, munkahelyén a vásárlók előszeretettel alázzák meg indiai akcentusa miatt, és nem sok boldogság éri az életben. Mígnem főnöke előléptetést ajánl neki, amit a férfi visszautasít. Ugyanis míg Somen az elmúlt évek során a benzinkúton sínylődött, programok és hozzátartozók hiányában apránként tetemes összeget rakott félre. Felvette a Steve nevet, megvett egy üresen álló, korábban diszkóként üzemelő épületet, hogy ostábla-klubbá alakítsa.

Ez volt az első lépés az első férfi sztriptízklub megalakulása felé, de a folytatás már sokkal pikánsabb és botrányokban gazdagabb.

A Welcome to Chippendalest a Deadly Dance: The Chippendales Murders című könyv inspirálta, és nem véletlen, hogy megihlette a szokatlan vígjátékok – Rögtönzött szerelem, The Lovebirds – terepén jártas Nanjianit, aki a producere is a sorozatnak.

Steve-hez becsatlakozik a kétes erkölcsű club promoter, Paul Snider (Dan Stevens) és playmate barátnője, Dorothy Stratten (Nicola Peltz). Jópár próbálkozás vezetett odáig, mire chippendale-klub vált a helyből: előtte teret adott iszapbirkózó nőknek, ételevő versenyeknek, üresen álló táncparkettnek, de sikeresnek egyik sem bizonyult. Mígnem egy meleg klubban érkezik az isteni sugallat: a sikert a világ első nőknek szóló chippendale-klubja fogja jelenteni. A terv beválik: rövid időn belül hatalmas sikere lesz az addig üresen tengődő klubnak.

A Welcome to Chippendales remekül ötvözi az eredeti történet sötét oldalát a szürreális és szórakoztató elemekkel,

miközben bevezet minket a ’70-es évek Amerikájának túlfűtött, szabados és botrányokkal tarkított éjszakai életébe. Azokat a módszereket is feltárja, amiket az üzlet egyre nagyobb sikeréért alkalmaztak. Ehhez Steve felbérel egy arrogáns, de a dolgát annál jobban értő koreográfust, Nick De Noiát (Murray Bartlett), a ruhatervező Denise-t (Juliette Lewis), aki a letéphető nadrágok ötletével állt elő, és a könyvelőként dolgozó Irene-t (Annaleigh Ashford). Innen ered az az ötlet is, hogy a tematikus show-k végéig kizárólag nők tartózkodhatnak a klubban, de utána a férfiakat is beengedik – ekkortól válik a Chippendales az amerikai éjszakák egyik legjobban menő bűnbarlangjává. A klubhoz köthető gyilkossági botrány pedig csak még nagyobb tömeget kezd vonzani…

A Welcome to Chippendales sejtelmesen sötét lebuj-hangulatában idéz egy kevés Chicagót, nevetünk rajta annyit (bár kicsit amerikaiasabb szájízzel), mint az Alul semmin, pikantériájában, merészségében és valós alapja miatt pedig a Pam & Tommyra hajaz. Az első két rész alapján nem csak alaptörténete miatt, de kivitelezésében is izgalmas sorozattal van dolgunk, ami magasra tette a lécet magának, de ha így folytatja, sikerül megugrania.  

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!