TéVé archív

A halott menyasszony

november 19. (hétfõ) 14:15, HBO 2
november 24. (szombat) 8:00, HBO 2
november 24. (szombat) 19:40, HBO 2
A Tim Burton védjegyévé vált gótikus látványvilágot lehet szeretni és nem szeretni – de az biztos, hogy a legalkalmasabb számára az animációs film. Nincs megkötve a keze a valóság által, a látványtervezõ-rendezõ szabadon kiélheti magát. A halott menyasszony bábfilm – méghozzá a felnõtteknek való bábfilm.

A film ugyanis, hiába a meseszerû stílus, egy fiatal, Johnny Depprõl mintázott széplegény, és egy rohadófélben lévõ, de csodaszép nõszemély közötti szerelmi történetet mesél el. Victor annyira kis szerencsétlen alak, hogy még a saját esküvõjének a szövegét is elfelejti, úgyhogy elküldik gyakorolni az erdõbe. Itt viszont a szertartásban betöltött szerepének betanulása közben összeismerkedik egy lánnyal – aki ugyan nem él, de sokkal kedvesebb, mint leendõ arája…

Morbid szituációk sora adódik ebben a történetben, amit alaposan kihasználtak az alkotók, de olyan kedves humorral ellensúlyozzák, hogy olyan jeleneteken is mosolygunk, amik, ha alposabban belegondolnánk, nem éppen vidámak.

A halott menyasszony egyetlen problémája, hogy a rendezõ többi mûvéhez hasonlóan a vizuális megjelenítésen van a hangsúly – más területen jobban meg lehetett volna erõltetni a fantáziát…


A halott menyasszony
(Corpse Bride)
színes magyarul beszélõ angol-amerikai animációs film, 78 perc, 2005

rendezõ: Tim Burton, Mike Johnson
forgatókönyvíró: Caroline Thompson, Pamela Pettler, John August
operatõr: Pete Kozachik
díszlettervezõ: Colin Batty
látványtervezõ: Alex McDowell

 

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..