TéVé archív

Csak szex és más semmi

Film+, augusztus 28. (csütörtök), 12:10
„Boldogság, gyere haza” – énekli elcsukló, hamiskás hangon a film végén mintegy szerenád gyanánt Schell Judit az utcán, s tesz pontot egy szerelmi huzavona végére. Giccses hepiend magyar módra, aminek még örülni is lehet. Az elmúlt nem is tudom hány év legjobb (magyar) romkomja.

A Csak szex több mint bemutatása idején 2 hét alatt 100 ezer nézõt ért el a mozikban, ami nagy szám. Köszönhetõ volt ez elsõsorban egy jó (és többször díjazott) forgatókönyvnek Divinyi Rékától. Az a mozirajongói felfedezés, hogy van ma idehaza legalább egy filmes, aki tudja, hogy beszélnek az emberek, nem maradt meghálálatlanul. Egészen egyszerûen jó szöveget adnak a jó szereplõ szájába. Mert az is tény, hogy a donjuan Csányi Sándor akkor, 3 éve még tudta hozni a szépfiú-szerepet, ma már nem találunk benne újat. Vagy legalábbis kifogyóban van. Schell Judit és Dobó Kata pasizós pletykái pedig – noha nem veri a férfiszivet annyira – nyilván sok fiatal nõ elé tartanak tükröt.
Ja persze, története is van a filmnek, de azt mindenki úgyis tudja már az elsõ perc után. A végkifejletet is, hogy a jó elnyeri méltó büntetését. Mindenki megtalálja a maga szerencséjét, és még a boldogság is hazamegy. Nem mondom, hogy üdítõ esztétikai élmény ez a film, de jó látni, hogy lehet ezt így is: színvonalasan szórakoztatni.
Csak szex és más semmi
színes magyar vígjáték, 93 perc, 2005

rendezõ: Goda Krisztina
forgatókönyvíró: Goda Krisztina, Divinyi Réka, Heller Gábor
operatõr: Gulyás Buda
zene: Madarász Gábor

szereplõk:
Schell Judit (Dóra)
Dobó Kata (Zsófi)
Csányi Sándor (Tamás)

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..