TéVé archív

Hukkle

Július 30. (szerda) 1.20, TV2 Szép kis bemutatkozása volt Pálfi Györgynek, amikor 2002-ben kihozta Hukkle című újnéma filmjét. A remek antré után rögtön tudtuk, kivel van dolgunk. Nem volt kérdés egy percig se, hogy művész és közönsége egymásra talál.

A Hukkle ugyanis egy átlagos falu átlagos nyári napját mutatja be mindenféle szövegi és zenei aláfestés nélkül, csak a meglévõ természetes zörejek megtartásával és néha fölerősítésével. Dögunalom, tehetnénk hozzá, ha nem lenne érdekes egy idő után az az eddig jobbára ismeretlen filmnyelvi játék, amit az alkotók űznek velünk. És akinek még ez sem elég, az vegye észre hamarosan, hogy az álmos vasárnap délutáni kertekben krimi húzódik. Egy falu, amely elteszi láb alól a nem hasznos, elöregedett férfitagjait, s amely történet szálai a helyi rendőrségre is bekúsznak. Csak egy legény marad talpon – padon – a vidéken, egy fogatlan, rajzfilmmosolyú öregúr, aki folyton csuklik. Hukkle.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..