TéVé archív

South Park: Nagyobb, hosszabb, vágatlan

south parkMiközben az USA megtámadja Kanadát, Szaddam Husszein és szeretője, a Sátán közösen akarják elfoglalni a világot. De hogy e mellékes események között valami drámai is történjen: Eric Cartmanbe chipet ültetnek, amitől soha, soha többé nem tud káromkodni…

Mindenki, aki ismeri a South Parkot, tudja, hogy Cartman dühénél nincs nagyobb mozgató erő ebben az univerzumban. Habár csak nyolc éves, már újravívta az amerikai polgárháborút, vallást alapított, két-három ízben megmentette a világot, és folyamatosan dolgozik tervén, hogy kiirtsa a hippiket és a zsidókat (de legalább kedves barátját és életre szóló ellenségét, Kyle-t). Így aztán, amikor a kanadai Terrence és Philip legújabb filmjén, és annak a fiúk szókincsére gyakorolt hatásán felháborodott szülők beültetnek egy chipet Cartmanbe, amelytől soha többé nem káromkodhat szabadon, kész is az apokalipszis receptje. Csatlakozik hozzá Stan, akit politikai tunyasága miatt ott akar hagyni a barátnője, és Kyle, akinek az anyja éppen lerohanja Kanadát. (Kenny persze már jó előre meghal.)

A South Park-film sűrített kivonata a sorozat minden erényének: a szabadszájúságnak, a politikai inkorrektségnek („Operation Human Shield”), a gyilkos humornak. És még énekelnek is benne… úgy ötpercenként.

Tizenkét éven felül mindenkinek kötelező. Aki kiakad rajta, nézze meg még egyszer. Open your mind, Neo.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..