Hírek TéVé

Jön a Da Vinci démonai új évada

Da_Vinci_démonai_harmadikA Leonardo da Vinci életét feldolgozó történelmi-fikciós sorozat harmadik, egyben utolsó évada október 25-én, az amerikai vetítést követően 24 órán belül debütál hazánkban, és számos más országban a FOX csatornán.

A Da Vinci démonai az eddigi ábrázolásoktól eltérően a fiatal, huszonéves Leonardót, valamint a művész fordulatokban gazdag életét mutatja be. A sorozat alapjául szolgáltak da Vinci feljegyzései és híres naplója, a Codex Atlanticus. A leírásból azonban több ezer oldal hiányzik, így azt, hogy miként élt a művész 28 és 32 éves kora között, homály fedi. A sorozat ezt az időszakot is feldolgozza, melyben valóság és fikció találkozik. A cselekményt kusza szerelmi viszonyok, szenvedély, ármánykodás, a jó és a rossz harca szövi át.  A 15. század Firenzéje teljesen új köntösben tárul elénk, és a vallás által irányított világban a tudás felszabadításáért küzdő Leonardo reneszánsz zseniből modern hőssé emelkedik.

A Da Vinci démonai második évadában kiderült, miként fonódik össze a művész élete és munkássága a Medici-családdal, és a történet során Leonardóval (Tom Riley) Firenzétől egészen Peruig utaztunk. A sorozat legújabb, harmadik évada ott folytatódik, ahol da Vinci világa épp összeomlani készül: Otranto városában, melyet az Oszmán Birodalom ostromol. A törökök a csatatéren da Vinci saját fegyvereit vetik be a feltaláló ellen, melyek terveit egyik bizalmasa rabolta el tőle. Ez az árulás jóval az ostrom után is kísérti Leonardót, ahogy a csatában elesett szerettei emléke is, így mikor Róma keresztes háborút hirdet a törökök ellen, ő is csatlakozik a sereghez. A bonyodalmak azonban még csak ezután kezdődnek.

A Da Vinci démonai sorozatot 2015. október 25-től vasárnaponként 21 órakor vetíti a FOX.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés