Hírek TéVé

Két új sorozat az AMC őszi műsorán

Humans_AMCVadonatúj, ősszel induló sorozatainak premierjeit jelentette be az AMC a mai napon.

A Humans című nyolcrészes sorozat október 30-án debütál, új részek péntekenként láthatóak majd. A folytatás, vagyis a 2. évad jövőre érkezik az AMC-re. Két héttel a Humans indulása után újabb nagyon várt bemutatóra kerül sor: november 16-án indul az Into the Badlands, amellyel a hazai nézők – a Fear the Walking Dead-hez hasonlóan – ismét az amerikai premierrel egy időben ismerkedhetnek meg. Így a bemutató, amelyet eredeti nyelven vetít az AMC,  hajnali 3:00 órára kerül, hogy megegyezzen az amerikai keleti-parti idő szerinti sugárzással. A csatorna az első részt aznap este főműsoridőben, 22:00 órakor ismét levetíti, magyar szinkronnal – és ez a menetrend megmarad a további öt, egyenként 60 perces rész esetében is.

„A premiersorozatok egészen az év végéig kitartanak, és reméljük, a nézőket ugyanúgy rabul ejtik majd, mint amennyire bennünket tölt el büszkeséggel a vetítésük a hazai és a közép-európai piacainkon” – mondta a bemutatók bejelentésekor Málnay B. Levente, az AMC Networks International – Central Europe vezérigazgatója.

A Humans London külvárosában játszódik, időben egy különleges, „párhuzamos” jelenben. Ebben a világban minden elfoglalt családnak kötelezően van egy csúcsfejlesztésű robotasszisztense, amely az élő másához megszólalásig hasonlít. A Humans egy olyan izgalmas világot mutat be, amelyben a technológia átszövi az emberi kapcsolatokat, ezzel komoly erőpróbának veti alá az erkölcsi és etikai értékeket és mindazt, amit mi emberinek vélünk. Ahogy a társadalom mindinkább a technológiára támaszkodik, rá kell jönnünk, hogy komoly következménye lesz, ha az életünket gépekkel osztjuk meg.

A történet írói a brit Sam Vincent és Jonathan Brackley (Titkos szolgálat – MI-5, Spooks: The Greater Good), a forgatókönyv alapja a díjnyertes svéd science-fiction dráma, a Real Humans – Az új generáció. A Humans idén nyáron zajos sikerrel futott az Egyesült Királyságban, amikor a Channel4 elmúlt 20 évének legnézettebb drámapremierje lett. Az Egyesült Államokban az AMC szintén az idei év nyarán mutatta be, és a 25-54-es korosztály körében bekerült a top5 drámasorozat közé. 2015 októberében pedig a világon mindenütt műsorra tűzi a sorozatot az AMC.

A Humans főbb szerepeiben William Hurt (Erőszakos múlt) mint Dr. George Millican, Katherine Parkinson (Kockafejek,The Honourable Woman) mint Laura Hawkins látható. Gemma Chan (Sherlock, Ki vagy, Doki?) alakítja Anitát, Tom Goodman-Hill (Mr. SelfridgeKódjátszma) Joe Hawkins-t, Lucy Carless (Code of a Killer) pedig Mattie Hawkins-t. A további szerepekben Colin Morgan (Merlin kalandjai), Pixie Davis (UtopiaA fehér királyné), Ivanno Jeremiah (The Hollow Crown), Theo Stevenson (Erőszakik, A másodmikulás), Emily Berrington (24: Élj egy új napért!Sons of Liberty), Neil Maskell (Utopia), Will Tudor (Trónok harca), Rebecca Front (The Thick Of ItJust William), Danny Webb (Ki vagy, Doki?, A vámpír, a vérfarkas és a szellem) és Sope Dirisu (Utopia).

A sorozat gyártói a Kudos (Utopia, Broadchurch, The Hour”) és a Matador Films (Real Humans – Az új generáció).  Rendezője Sam Donovan (Utopia), vezető producerei Jane Featherstone (Broadchurch, Utopia, The Hour) és Derek Wax (The Hour, Occupation, Lip Service) a Kudos részéről.

Into_the_Badlands_AMCAz Into the Badlands harcművészeti témájú sorozat, amelynek alapja a klasszikus kínai mese, a Nyugati utazás. A sorozat a néhány évszázaddal későbbi jövőben játszódik. Több millióan vesztették életüket természeti és egyéb, ember által okozott katasztrófákban. Államok omlottak össze. Kezd kialakulni a feudális társadalom, amelyben a gazdagság és a hatalom a legerősebbek és legbrutálisabbak kiváltsága. A sorozat Badlands vidékén játszódik, amely területen hét rivális nagybirtokos osztozik. Ők ellenőrzik a mindennapi élethez szükséges feltételeket, és támaszkodnak saját lojális hadseregükre. A katonák, akik a sorozatban Clippers névre hallgatnak, olyan státuszt és kényelmet élveznek, amelyről földi halandó csak álmodik, és akik életüket is feláldozzák urukért. Kevesen érik meg a 30. születésnapjukat, de Sunny (Daniel Wu) nem hétköznapi harcos. A harcművészetek kíméletlen profija. Alulról indulva hamar felküzdötte magát, és vezető harcosa és legfőbb bizalmasa lett Quinn nagyúrnak, akit a magyar származású Marton Csokas alakít.

Quinn már sok esztendeje a Badlands legnagyobb hatalmú birtokosa. A vidék egyik legújabb ura, The Widow („Az Özvegy”, akit Emily Beecham alakít) pimasz és magabiztosnak tűnő támadásokkal igyekszik megtépázni Qiunn közlekedési és szállítmányozásra használt eszközeit, és kóstolgatja harci kedvét. Az egyik összecsapás során Sunnyt a sors összehozza egy tizenéves kisfiúval, aki sötét titkot rejteget. The Widow folyamatos támadásainak kereszttüzében jönnek csak rá kettejük valódi küldetésére: a legvadabb és legveszélyesebb földeken áthaladva a céljuk, hogy megtalálják és elhozzák Badlands vidékére a megvilágosodást.

Az Into the Badlands főszereplője és vezető producere Daniel Wu. Wu Hong Kongban élő kínai-amerikai színész, rendező, producer, aki eddig több mint 60 filmet jegyez, a sorozatban Sunny szerepét játssza. A további főbb szerepekben Marton Csokas (A Gyűrűk Ura: A király visszatér) mint Quinn, valamint Emily Beecham (28 héttel később, A falu), Sarah Bolger (TudorokAmerikában) és Oliver Stark (Kalandor: Az aranyládika átka, Én hősöm!).

A sorozat gyártója az AMC Studios, showrunnerei/írói Alfred Gough és Miles Millar (Új csapás, Smallville). Wu (Tai Chi Zero) mellett mindketten egyúttal vezető producerek is, csakúgy, mint az Oscar-jelölt producerek Stacy Sher és Michael Shamberg (Django elszabadul, Fertőzés). Rendezői Daniel Wu, David Dobkin (Ünneprontók ünnepe, Londoni csapás) és a hongkongi-amerikai akciófilmes rendező Stephen Fung (Tai Chi Zero).

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés